5 روش محبوب پاکسازی خانه با اصول مینیمالیسم
تصور اینکه در یک فضای آرام و بدون شلوغی بتوان زندگی کرد و با کمترین دغدغه ها دست و پنجه نرم کرد برای خیلی ها مقوله جذابی است. اما خیلی ها نمی دانند چطور باید چنین زندگی جذابی را برای خودشان بسازند. در این مقاله ترجمه شده توسط تیم ترجمه مینیمال شیم به 5 روش موثر و محبوب برای پاکسازی و کاهش وسایل غیر ضروری خواهیم پرداخت.

روش اول: روش کنماری (Konmari)
در اولین روش از پاکسازی به سبک مینیمالیسم جهت ایجاد یک فضای آرام و منظم، به جای اینکه تصمیم بگیرید از چه چیزی خلاص شوید، انتخاب می کنید که چه چیزی را نگه دارید. جالب است! نه؟!
برای شروع، تک تک مواردی را که در یک دسته بندی خاص دارید جمع آوری کنید و در کنار هم قرار دهید. به عنوان مثال، هر تی شرتی را که دارید بردارید و روی تخت بگذارید. هر کدام را به نوبت بردارید و بررسی کنید. نگاهش کنید، احساسش کنید، سعی کنید با آن ارتباط برقرار کنید. به احساستان نسبت به آن توجه کنید. در حین انجام این کار بپرسید:
آیا این پیراهن در قلب من جرقه ای ایجاد می کند؟ آیا احساسات من نسبت به این پیراهن کاملا مثبت است؟
نکته: با تک تک لباس ها این کار را تکرار کنید و به مقایسه نتایج بپردازید و انتخابتان را نسبت به احساستان نسبت به آن لباس انجام دهید.
در مینیمالیسم روش مرتب سازی و نظم دهی کنماری، روش فوق العاده کاملی است و به شما امکان می دهد همه موارد از یک نوع مشابه را با یکدیگر مقایسه کنید که در حقیقت این کار موجب کاهش وسایل اضافی و غیرضروری نیز میشود. با انجام این تکنیک پاکسازی و نظم دهی، می توانید از شر هر گونه وسایل یا لباس های تکراری خلاص شوید و موارد کمتر پسند شده را با موارد بهتری که بعد از جداسازی در دست دارید مقایسه کنید. این یک راه موثر برای پیشرفت در دسته بندی های خاص است. شما به طور همزمان می توانید از شر بسیاری از وسایل اضافی در چندین بخش از خانه خلاص شوید.
یکی از معایبی که این روش دارد زمانبر بودن آن است. روش کنماری نیاز به مرتبسازی کل وسایل خانه دارد و به جای تمرکز روی یک یا دو اتاق، باید روی همه نقاط خانه و تمام وسایل هایتان مسلط شوید اما در عین حال نتیجه سریع تری هم دریافت میکنید.
روش دوم: بازی مینیمالیستی (Minimalist Game)
این روش توسط رایان نیکودیموس و جاشوا فیلدز ملبورن معرفی شده است. این تکنیک کاهش انباشت، یک روش محبوب پاکسازی از سبک مینیمالیسم است به طوری که صدها نفر در تمام دنیا از این روش استفاده می کنند و با هشتگ #minigames آن را در شبکه های اجتماعی منتشر می کنند.
آمادهاید که این روش چالشی را با هم بررسی کنیم؟
طبق دستورالعمل این تکنیک موثر پاکسازی مینیمالیستی، شما از روز اول ماه شروع می کنید به حذف کردن وسایل اضافی در خانه به طوری که تعداد وسایل حذف شده با روزی که در آن دارید مطابقت داشته باشد. مثلا یک مورد در روز اول، دو مورد در روز دوم، سه مورد در روز سوم و غیره. در پایان یک ماه 31 روزه، اگر تمام ماه بازی را ادامه داده باشید، 496 مورد را از خانه خود حذف خواهید کرد. این بازی زمانی بهترین کارکرد را دارد که یک دوست یا یکی از اعضای خانواده را به این بازی بیاورید، او را به چالش بکشید و ببینید چه کسی میتواند بیشتر از دیگری این بازی را ادامه دهد.
مزایایی که این بازی مینیمالیستی دارد این است که بعد از یک ماه، شما تعداد زیادی شئ را حذف خواهید کرد! حذف تقریباً 500 آیتم از خانه شما کار کوچکی نیست و فراموش نکنید که می توانید هر چند ماه متوالی که دلتان می خواهد این بازی را برای کاهش انباشت وسایل منزلتان ادامه دهید. یکی دیگر از جنبه های مهم این روش مرتب سازی این است که از تعداد خیلی کم شروع می شود و با گذشت زمان به تعداد این اقلام افزوده می شود. این به شما امکان می دهد تا به توانایی تصمیم گیری و اعتماد به نفسی بیش از پیش دست پیدا کنید و با آرامش فزاینده ای از بند تمام چیزهای اضافی تان رهایی یابید. این روش همچنین باعث پاکسازی و بهینه سازی محیط خانه شما نیز میشود.
یکی از معایبی که تکنیک پاکسازی بازی مینیمالیستی دارد این است که باید هر روز خود را مصمم و ثابت قدم نگه دارید در غیر این صورت به راحتی عقب می افتید. درست مانند بازی تتریس، دشواری در هر سطح از بازی افزایش مییابد، و همچنین در صورت ناسازگاری و ناهماهنگی میتواند دشوارتر هم باشد. در اواخر ماه، باید هر روز تعداد زیادی کالا پیدا کنید. پس از یک روز کاری طولانی، آخرین کاری که ممکن است بخواهید انجام دهید این است که 25 مورد را پیدا کنید تا بازی آن روز را تمام کنید.
اما نگران نباشید. ما قبلا هم گفتیم، مینیمالیسم با تمام تعاریفی که از آن می شود یک مقوله ثابت را همیشه همراه خود حفظ می کند:
محدودیتی وجود ندارد و قوانین برای هر شخص متفاوت و شخصی سازی شده می باشد.

با کلیک روی عکس به صورت ویدئو ببینید
روش سوم: چهار جعبه (Four Boxes)
این روش، روشی منعطف برای مقابله با انباشت وسایل اضافی است. با جداسازی وسایل به چهار دسته، تصمیم درست در مورد هر کدام یک از دسته ها را طبق دستورالعمل می گیرید.
برای شروع این روش پاکسازی از سبک مینیمالیسم کافیست اینگونه شروع کنید:
چهار جعبه را در یک اتاق قرار دهید و به آنها برچسب بزنید: برچسب های نگهداشتنی، دور انداختنی، واگذاری، فروختنی و بلاتکلیف. وسایل خانه تان بررسی و هرکدام را در جعبه مناسب خود قرار دهید سپس درباره هرکدام از جعبه ها با توجه به برچسبی که رویشان زده اید تصمیم گیری کنید. (می توانید خودتان هم برچسب های دیگری را انتخاب و یا اضافه کنید.)
مزایایی که این نوع پاکسازی مینیمالیستی دارد سادگی و سر راست بودن آن است. شما را چند مرحله به جلو پرتاب می کند و در کنار خلاصی از شر وسایل اضافه و مرتب کردن و نظم دهی به فضای خانه تان، به دسته بندی افکارتان هم کمک شایانی می کند.
روش چهارم: یک چیز (One Thing)
این روش تقریبا ترکیبی از روش های دیگر پاکسازی در مینیمالیسم است و شما می توانید از این تکینک آسان پاکسازی همیشه و در هر زمانی برای خلوت کردن خانه از اشیای اضافی و کاهش انباشت وسایل غیرضروری استفاده کنید. شیوه کار این ترفند پاکسازی منزل این است:
هر روز از شر یک چیز خلاص شوید. آن چیز می تواند یک مورد، یک جعبه یا یا یک کیسه پر در روز باشد.
مزایایی که روش پاکسازی هر روز یک چیز دارد، کمک شایان آن به مبارزه با عادت بی نظمی و تلنبار کردن وسایل است. با خلاص شدن از شر یک یا تعدادی وسیله در روز، می توانید پاکسازی را در برنامه روزانه خود قرار دهید و آن را جایگزین عادت بی نظمی و تلنبار و انباشت کردن بکنید. در واقع پاکسازی خانه و نظم دهی به اتاق ها برایتان تبدیل به یک روتین روزانه می شود. یکی دیگر از مزایای اصلی این روش، انعطاف پذیری آن برای ایجاد یک سیستم شخصی سازی شده است. شما می توانید سطح خودتان را برای هر روز، بسته به میزانی که نیاز به پاکسازی دارید انتخاب کنید و به این ترتیب در کنار تمایل و انرژی مختص به هر روز که می تواند متفاوت باشد برنامه پاکسازی تان را نیز به صورت منظم پیش ببرید.
روش پنجم: جشن بسته بندی (Packing Party)
این روش پاکسازی به سبک مینیمالیسم مانند نوعی نقل مکان یا اسباب کشی است.
تمام وسایلتان؛ هرچیزی که دارید را در جعبه های مختلف جمع آوری کنید و آنها را کاملا بسته بندی کرده و در جایی از خانه تان بگذارید. پس از این مرحله جمع آوری و تفکیک اشیا؛ کاری که باید انجام دهید این است که هر زمان احتیاج به یک وسیله داشتید آن را از بسته بندی ها بیرون بیاورید. بعد از سه ماه هر چیزی که در جعبه ها باقی مانده اند مورد نیاز شما نیستند و باید آنها را دور بیندازید، واگذار کنید، با دیگران تاخت بزنید یا بفروشید.
یکی از مزایایی که این روش دارد سخت گیرانه بودن آن است که در نتیجه این سخت گیری شما متوجه آرامشی که بعد از رهایی به آن دست پیدا می کنید خواهید شد. با توجه به این که چیزهای دور از چشم عموما دور از ذهن می مانند. بنابراین از دست دادن وسایلی که در جعبه ها باقی مانده اند ناراحت کننده نخواهد بود. این روش در زمان اسباب کشی و نقل مکان بسیار مناسب می باشد و شما می توانید در این مواقع از فرصت بزرگی که دارید استفاده کنید. درواقع به جای اینکه مثل همیشه همه وسایلتان از جعبه ها بیرون بیاورید و در خانه بچینید، بگذارید جعبه ها همانطور بمانند و هر زمان به چیزی احتیاج داشتید فقط آن وسیله را از جعبه ها بیرون بیاورید، استفاده کنید سپس در هر جایی از خانه که دوست دارید قرارش دهید. بعد از سه ماه همه چیز عالی خواهد شد و لذت واقعی زندگی با اصول و روشهای مینیمالیسم را درک خواهید کرد.
توجه داشته باشید درباره وسایلی که استفاده از آنها وابسته به فصل های سال است باید از روش های شخصی سازی شده استفاده کنید.
هر کدام از این روش هایی که در این مقاله ذکر کردیم را می توانید برای پاکسازی، کاهش وسایل غیرضروری، خلوت کردن منزل و نظم دهی به اتاق ها و خانه تان انتخاب کنید یا روش منحصر به فرد خودتان را داشته باشید. فرقی ندارد. مهم این است که شروع کنید و زندگیتان را تغییر دهید. در اینجا می توانید مزایای زندگی به سبک مینیمالیسم را بخوانید.
نویسنده: Anthony Ongaro
ترجمه و ویرایش: تیم مینیمال شیم
مقالات مینیمال شیم را دنبال کنید تا از هرآنچه که درباره مینیمالیسم لازم است بدانید، آگاه باشید.
و همچنین می توانید ما را در شبکه های اجتماعی با نام مینیمال شیم بیابید.
همچنین با عضویت در کانال تلگرام مجموعه مینیمال شیم می توانید مطالب متنوعی را که روزانه در زمینه مینیمالیسم و زندگی به سبک مینیمال منتشر می کنیم دنبال کنید.
مقالات دیگری که پیشنهاد می کنیم در این راستا مطالعه کنید:
هنر کمتر داشتن: ۹ عادت مینیمالیستی برای کاهش استرس و زندگیای معنادارتر
رابطه انسان با اشیا؛ نیاز عصر مصرفگرایی (نگاهی کوتاه به چرایی اهمیت انتخاب سبک زندگی مینیمالیستی)
رها کردن وسایلی که به آنها وابستگی احساسی داریم | مینیمالیسم